Crowdfunding

Wat is crowdfunding en is het voor u?…

 

Crowdfunding kan omschreven worden als het financieren van een project door het ophalen van (relatief) kleinere bedragen bij een grotere groep mensen, die daarbij (ook) investeerders worden genoemd.
Met de komst van het internet en de steeds grotere dichtheid van netwerken, wint deze vorm van financiering aan kracht!
Het is nog een relatief nieuwe wijze van financieren,maar wel een snelgroeiende industrie die aan de financiering van “nieuwe”projecten een nieuwe dimensie gaat geven.

 

Hoezo anders?…

 

Crowdfunding snijdt als het ware de “middle man”, (in dit geval de bank) uit het proces, waarbij aan mensen, ook investeerders genoemd, de mogelijkheid wordt geboden om direct in projecten te investeren, die zij zelf hebben uitgekozen.
Op deze wijze kiezen deze investeerders precies hoe ze hun geld investeren en hoe ze daarvoor beloond worden.

Met de hulp van crowdfunding kunnen veel projecten die normaler wijze geen financiering zouden kunnen vinden, alsnog gefinancierd worden.

 

Is Crowdfunding voor u de oplossing?…

 

Ondanks het flinke succes dat crowdfunding reeds in Nederland kent, mag niet onderschat worden, de tijd en de voorbereiding die het lanceren van een campagne vraagt. Hoewel Nederland momenteel al meer dan 80 platforms kent is het meer dan enkel het project op een site plaatsen.
Tenslotte moet de “crowd” zich aangesproken voelen door uw project en overtuigd worden om ook daadwerkelijk het geld te investeren.

 

Waar kunnen wij u van dienst zijn?…

 

Ondernemer + Praktijk heeft heel bewust, al in 2012 ervoor gekozen om zelf geen crowdfundingplatform te stichten, omdat ze wist dat daarmee haar onafhankelijkheid in gevaar zou komen!
Wij helpen Ondernemer in het selecteren van het juiste, meest succesvolle platform, zodat een succesvolle financiering het doel is, en niet de door ons gerealiseerde omzet!…

Twijfel of het eigen netwerk groot genoeg is voor een succesvolle campagne of wilt u ideeën ontvangen hoe u een succesvolle campagne opzet, neem dan contact met ons op.

Wilt u met ons samenwerken om tot een geslaagde campagne te komen, waarbij wij ook bereid zijn om ons eigen netwerk in te schakelen, dan staan wij daarvoor open!

Ondernemen doe je tenslotte samen!

 

 

FacebookGoogle+Linkedin