Portfolio_Jonge-Rossberg-Hengelo_Hoofdfoto4 foto lumioDeze ochtend sloeg ik de lokale krant Tubantia open met het artikel:
“Leven op de kop na faillissementen”!

Wat de reden was dat ik het artikel (volgens mij) voor de 2e tegen kwam weet ik niet, maar wederom trok het mijn aandacht.
Alleen voelde ik nu de noodzaak om er deze keer toch een blog aan te weiden, met de gedachte hoe klein we blijven denken als Nederland!.
(Foto Lumio Lichtprojecten)

In het artikel wordt verteld hoe het leven van het echtpaar E. (Erik) de Jonge in Almelo, hij runde een juwelierszaak, zij verkocht sieraden via haar bedrijf Goede Doel Bedels, op de kop komt te staan, nadat beide ondernemingen failliet worden verklaard.
Het artikel vertelt ons verder dat de bank inmiddels het huis heeft verkocht onder de marktwaarde!
Ze blijven dus met een flinke restschuld achter en er blijft op die manier minder over voor mogelijke restbetalingen. Een vervangende huurwoning hebben ze nog niet (ze mochten naar de nachtopvang van één van de woningcorporaties – asiel aanvragen heet dat toch?).
Al hun privépost komt inmiddels ook geopend van de curator terug en het lukt het stel niet om ook maar op een normale manier ergens een abonnement af te sluiten (denk aan een internetprovider) om weer aan de slag te gaan middels sollicitaties of iets anders! (dit vanwege de BKR registratie)

Ik ga het hier niet hebben over wat er is misgegaan. Een faillissement, zelfs dat van mijn eigen dochteronderneming in 2010 is altijd gevolg van een verkeerde keuze van de directie of het management.
Het gaat er mij om jullie als Ondernemers op een dusdanige wijze te adviseren, zoals ik graag geadviseerd zou worden door jullie, als onze rollen waren omgedraaid!

Is dit hetzelfde Nederland dat het Ondernemerschap zo hoog op haar lijst heeft staan?

Ja hoor, dit is hetzelfde Nederland dat zo hoog van de toren blaast dat Nederland het Sillicon Valley van Europa moet worden! Dit is hetzelfde Nederland dat ooit met haar VOC schepen handel dreef over de gehele wereld, maar nu wordt geregeerd door boekhouders en politici.
Ja hoor we weten het allemaal! Op (netwerk) recepties en bijeenkomsten hebt u het vast vaker gehoord:
In Amerika ben je pas een Ondernemer als je een keer failliet bent gegaan, nou in Nederland dus niet!
In Nederland ben je aangeschoten wild en we hebben met z’n allen een geheugen van een olifant!

Maar dit alles let ons (startende) Ondernemers niet om niet door te gaan, maar dan wel op een wijze die ons recht doet!

Al enkele malen hebben we op dit platform daarom de vraag aan jullie Ondernemers gesteld:
Ondernemers, jullie denken toch wel aan jezelf?

Wat denk je van het volgende artikel, waarbij we uit 1e hand weten dat het soms niet meer goed komt!
Het komt niet altijd goed!

Ook hebben we aan de hand van het Oad faillissement laten zien, dat je in de crisisperiode (helaas) niet te veel van anderen moeten verwachten!
Joop ter Haar gokte verkeerd!

Zullen we daarom vanaf morgen de volgende afspra(a)k (en) met ons zelf maken?

  • We betalen, wanneer het geld er is, ons zelf een fatsoenlijk salaris of management fee uit en zetten dit op een aparte beleggers,- of spaarrekening, ook al is de rente op deze rekening laag? Dit geld gaat ook niet meer terug!
  • We proberen zo snel mogelijk alle privé leningen met het bedrijf af te wikkelen, leuk die hoge rente, maar wat als het mis gaat? (Ik bedoel echt goed mis – Europa bloedt nog steeds, en er zijn heus wel betere investeringen dan jouw bedrijf!)
  • We wikkelen zo snel mogelijk allerlei borgstellingen af, nee dat is niet eenvoudig dat weet ik, maar ongestoord laten lopen is nu ook niet echt de oplossing!
  • We maken er een (dag) taak van om voor ons bedrijf (potentiële) investeerders te vinden als onze financiële ruimte onder de maat is! Wanneer het nodig is dat we iemand moeten vinden is het meestal te laat!
  • We nemen afscheid van die hobby’s die geld blijven kosten en nooit een echte business zullen worden.
    Tenslotte ben je een Ondernemer en geen wereldverbeteraar!
  • We leren meer te genieten van die dingen die niet echt in geld uit te drukken,- maar wel waardevol zijn!
    (Niemand wil tenslotte zijn vrouw en kinderen de dupe laten worden van de onbezonnen acties van de centrale banken in deze wereld!)

Vast en zeker zijn er nog wel een aantal zaken die ik nu vergeet op dit moment, maar maak je geen zorgen, ik zal ze t.z.t. verder aan het rijtje toevoegen en jullie daarover informeren!

Verkeer jij op dit moment ook in een situatie dat zaken niet lopen zoals ze moeten lopen, of ben je vast gelopen in mogelijke onderhandelingen met een bank, een investeerder of een derde van wezenlijk belang voor jouw Onderneming?
Neem dan contact met ons op! Een derde persoon, dat kunnen wij zijn, maar ook iemand anders, bereikt vaak meer dan jijzelf, in een periode dat helaas toch veel Ondernemers moeten afhaken!

Voor al het overige, Ondernemen blijft gewoon leuk, veel succes morgen!

1101
Posted by: Gerard Hofmeijer, Ondernemer + Praktijk,
Gerard Hofmeijer is de initiatiefnemer van Ondernemer + Praktijk.

Daarnaast begeleidt hij Ondernemers, zowel starters, groeiers en gevestigde Ondernemers in het maken van “de juiste” , niet alledaagse keuzes die bepalend zijn voor de richting, de continuïteit en het succes van de Ondernemer en zijn Onderneming.

P.S. Loop jij ook al een tijd rond met vraag waarop een antwoord moet komen, maar dat wil maar niet lukken, laten we dan vrijblijvend eens een afspraak maken.
Gerard Hofmeijer

Stel je deze informatie op prijs? Spreken de onderwerpen je aan? Wil je deze informatie blijven ontvangen? Laat dan je gegevens achter op https://ondernemerenfinanciering.nl/
en ontvang de nieuwsbrief en e mails met soortgelijke interessante onderwerpen. Met een like op onze facebook-pagina, weten wij dat je ons werk waardeert

“Zodat u als Ondernemer (weer) kunt ondernemen!”

De juiste financiering, daar gaat het ons om!
Niet elke financiering is namelijk voor u als Ondernemer persoonlijk wenselijk.

Aan de hand van een waterdicht financieel plan, matchen wij u met een van de geselecteerde geldverstrekkers en blijven wij betrokken totdat u de financiering heeft ontvangen.

Contact

Wij kunnen u op kantoor ontvangen in:
Amsterdam
Arnhem
Groningen
Maastricht
Utrecht
Rotterdam
Zwolle
Statutair
Rijssenseweg 59a, 7475 VA Hof van Twente

Tel. +31 85 066 2100

info@ondernemerenfinanciering.nl 

Download NDA voorbeeld document

Praktische Ondernemerstips?

Wekelijks bericht boordevol met praktische adviezen en tips! (Gratis)

Nee bedankt, ik ontvang liever geen tips uit de praktijk
Scroll naar top
Whatsapp chat openen
Whatsapp je vraag?
Hallo ????
Waarmee kunnen we je helpen?