Voor Investeerders

Investeerder op zoek naar dealsOndernemer + Praktijk is als financieringsplatform gericht op het het midden- en kleinbedrijf.
Naast dat wij de juiste investeerder lokaliseren,- en benaderen voor een Ondernemer, brengen wij die investeerders die op zoek zijn naar nieuwe investeringskansen en (groei) bedrijven bij elkaar.

Snel, professioneel en op transparante wijze.

 

Bent u (al) een investeerder?…

 

Ondernemer + Praktijk biedt u de mogelijkheid te investeren in reeds succesvolle bedrijven die klaar zijn voor de volgende fase.
U heeft het vermogen om deze bedrijven te laten groeien en daarmee een aantrekkelijk rendement te behalen.
Elke onderneming die wij aan u voorstellen is vooraf grondig gescreend.

 

Welk type investeerder bent u?…

 

Ondernemer + Praktijk begeleidt over het algemeen die Ondernemers die te groot zijn voor een doorsnee Crowdfunding campagne.
Ondernemers die op zoek zijn naar eigen vermogen en daarmee bewust, bereid zijn om het zeggenschap met anderen te delen!

Tenslotte wie niet delen kan, kan ook niet vermenigvuldigen!…

Daarbij komen de volgende investeringsproposities voorbij:

  • Ondernemers die een (behoorlijk) groeipad zijn ingeslagen en waarbij veel (alternatieve) financiele partijen die mee kunnen, qua omvang of qua voorwaarden.
  • Ondernemers (aankomend) die voornemens zijn een ander bedrijf over te nemen, maar die daarvoor zelf onvoldoende zekerheden kunnen bieden, of waarbij de stap te groot is (alternatieve) financieringsbronnen.
  • Ondernemers die in de kern een goede onderneming hebben, echter dit kan uit de cijfers nog onvoldoende getoond worden!
  • Ondernemers die voor een turnaround situatie staan, hetwelk over het algemeen niet door (alternatieve) financieringsbronnen gefinancierd kan worden.(zie onder)
  • Ondernemers die een crediteurenakkoord willen aanbieden aan hun leveranciers.(zie onder)

De omvang van onze investeringsprofielen bevindt zich momenteel tussen de € 100K en de € 100 Mln.

 


shutterstock_241895731

Screening en Monitoring

 

Ondernemer + Praktijk is er niet alleen voor die bedrijven die financieel gezond zijn en klaar zijn voor de volgende stap.

Wij zijn er (ook) voor die Ondernemers die een financieringsbehoefte, maar die niet in staat zijn om te voldoen aan alle ratio’s die banken en alle andere partijen willen zien!

Uiteraard streven wij er daarbij naar om de risico’s van de investeerders zoveel mogelijk inzichtelijk te maken en te beperken.

Een belangrijk onderdeel hiervan wordt gevormd door een zorgvuldige selectie van de projecten voordat ze door ons worden voorgesteld.

Wij focussen ons bij de beoordeling op de fundamentele analyse van een bedrijf en de positie in de betreffende regio en sector.
Wij kijken verder dan de cijfers alleen en onderstrepen het belang van de mens en het verhaal erachter.

Essentieel daarbij is voor ons de vraag of de onderneming voldoende cashflow heeft om aan zijn toekomstige (betalings) verplichtingen te voldoen.

 

Eigen beheer of?…

 

Wij vinden het erg belangrijk om de ondernemer gedurende de looptijd goed te blijven volgen.
Daarom hanteren wij, indien u als investeerder dat wenst, gedurende de investeringsperiode een strak financieel beheer.

Het financieel beheer van Ondernemer + Praktijk kenmerkt zich door een samenspel van een geautomatiseerd systeem en oerdegelijk mensenwerk.
De onderneming die via Ondernemer + Praktijk een investeerder heeft gevonden wordt aangesloten op het monitoringsysteem van Sparkholder.

Dit betekent dat de ondernemer gedurende de looptijd van de lening op zeer regelmatige basis de cijfers, via Ondernemer + Praktijk aan u doorgeeft. Dit gebeurt volledig automatisch.

Op deze wijze kunnen onze controllers de financiële ontwikkelingen van de onderneming op de voet volgen en actie ondernemen indien de ontwikkelingen daar aanleiding toe geven.

 

FacebookGoogle+Linkedin